Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лазаня със зеленчуци и три вида сирене

Порции: 6

Предварителна подготовка: 35 минути

Време за готвене: 1 час и 40 минути

lazania s 3 sirene

2 супени лъжици зехтин

2 големи глави лук, нарязани на едро

2 скилидки чесън, нарязани на ситно

800 г нарязани домати от консерва

2 супени лъжици доматено пюре

по половин чаена лъжичка сушени риган и босилек

3 тиквички, нарязани на кубчета

2 големи моркова, нарязани на кубчета

2 стръка целина, нарязани на кубчета

225-380 г готови кори за лазаня

425 г сирене рикота

1 белтък

2 супени лъжици магданоз, нарязан на ситно

85 г сирене моцарела (полуобезмаслено), нарязано на филийки

2 супени лъжици настъргано сирене пармезан

 

В тенджера загрейте на умерен огън 1 супена лъжица зехтин. Задушете лука и чесъна за 5 минути, докато омекнат. Добавете доматите (заедно със сока им), доматеното пюре и подправките. Оставете сместа да се вари на тих огън за около 15 минути, като разбърквате от време на време, докато се сгъсти.

Междувременно в тиган с незалепващо покритие загрейте на умерен огън останалия зехтин и задушете тиквичките, морковите и целината за 7 минути или докато леко омекнат, като често разбърквате.

Изсипете корите за лазаня в тенджера с вряща вода и ги варете според инструкциите на опаковката. Отцедете ги. В малка купа смесете сиренето рикота, белтъка и магданоза.

Загрейте предварително фурната до 180 °С (газ – степен 4). Намажете с една четвърт от доматения сос дъното на тава. Подредете една трета от корите за лазаня върху соса на равен слой. Излейте половината смес с рикота отгоре и разпръснете и половината зеленчуци.

Повторете подредбата на пластовете, залейте с още един слой доматен сос и покрийте с последната част от корите. Разстелете останалия сос най-отгоре и поръсете с моцарела и пармезан. Печете 45 минути или докато краищата на ястието покафенеят.

 

В 1 ПОРЦИЯ ккал: 370, наситени мазнини: 7 г, общо количество мазнини: 15 г, натрий: 202 мг, холестерол: 40 мг, белтъчини: 19 г, въглехидрати: 40 г, фибри: 4 г.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *