ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Подходяща ли е имунотерапията за мен?

Как да разбера дали имунотерапията е подходяща за мен?

Инжекциите обикновено се прилагат при хора, страдащи от целогодишни или сезонни алергии към носени по въздуха алергени като полени, животински пърхот, акари в домашен прах и плесени и към ужилвания от насекоми. Те са подходящи и за тези, чиито симптоми не се контролират добре от медикаментите, за хората, които искат да избегнат дългосрочната употреба на лекарства, и онези, които желаят да се заемат с имунотерапията, която е дълга процедура. Специалистите предлагат следните насоки за имунотерапия:

Тя трябва да се предписва само от алерголог, имунолог или друг лекар, който е обучен да я практикува.

Човек трябва да е в добро здравословно състояние преди всяка инжекция
Човек трябва да е в добро здравословно състояние преди всяка инжекция

Трябва да се прилага само на места, които са оборудвани да лекуват анафилактичен шок.

Човек трябва да е в добро здравословно състояние преди всяка инжекция. Ако е болен, особено с астма или с дихателни затруднения, не бива да му се прилага имунотерапия до подобряване на проблема.

Споделете с лекаря си какви медикаменти приемате. Бета-блокерите например блокират и ефекта на адреналина, който може да е необходим за третирането на силно изразена реакция към инжекцията против алергия.

Трябва да изчакате в здравното заведение поне час след прилагане на инжекцията, а дори и повече, ако съществува риск да се прояви реакция.

Вероятно не сте подходящ кандидат за имунотерапия, в случай че:

– Реагирате изключително остро на кожни тестове. Това би могло да е показател за опасна алергична реакция към инжекцията.
– Имате неконтролируема или силно изразена астма или белодробно заболяване.
– Приемате определени медикаменти като бета- блокери например.
– Освен това, ако сте предприели имунотерапия и в рамките на 12 до 18 месеца не забелязвате подобрение, вероятно трябва да я преустановите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *