Пържоли, печени на скара със зеленчуци

Порции: 4

Предварителна подготовка: 20 минути плюс време за мариноване

Време за готвене: 20 минути

parjoli i zelen4uci na skara

3 супени лъжици зехтин

3 супени лъжици червен винен оцет

2 супени лъжици дижонска горчица

2 скилидки чесън, нарязани на ситно

по 1 чаена лъжичка сушен босилек и риган

1 голяма щипка стрити люти чушки

1 голяма щипка смлян черен пипер

4 нетлъсти говежди пържоли (от бут), всяка около 115 г (отстранете тлъстините)

2 червени или зелени чушки, нарязани надлъжно на ленти по 2,5 см

3 тиквички, нарязани надлъжно на 4 парчета

2 глави червен или бял лук, нарязани напречно на шайби с дебелина 1 см

 

За да направите маринатата, смесете в малка купа зехтина, оцета, горчицата, чесъна, босилека, ригана, стритите люти чушки и черния пипер.

Подредете пържолите в чиния, достатъчно голяма, за да се съберат на един пласт, и ги залейте с маринатата. Обърнете месото, за да се покрие и от двете страни. Покрийте го и го оставете да се маринова поне 2 часа в хладилника.

Извадете пържолите от хладилника и ги оставете да възприемат стайна температура. Излейте маринатата в малка купа. Запалете огън с дървени въглища, поставяйки решетката на барбекюто на 10-13 см над жарта, или загрейте предварително грила на висока степен.

Наредете пържолите на барбекюто или под грила и ги печете средно по 6 минути от всяка страна или по желание. Междувременно, използвайки малка четчица, намажете зеленчуците с маринатата.

Преместете пържолите върху поднос, покрийте ги с фолио и ги дръжте топли. Наредете зеленчуците върху барбекюто или под грила и ги печете, докато покафенеят и омекнат. Обърнете ги веднъж и ги намажете два пъти с останалата марината. Сервирайте зеленчуците с месото.

 

В 1 ПОРЦИЯ ккал: 275, наситени мазнини: 3 г, общо количество мазнини: 14 г, натрий: 74 мг, холестерол: 67 мг, белтъчини: 28 г, въглехидрати: 10 г, фибри: 2,5 г.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *