ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За първи път в България ОРИГИНАЛНАТА КЛИНИЧНО ИЗПИТАНА рецепта на Йоана Будвиг

Само в lekuva.net ще намерите пълният хранителен режим на 6 пъти номинирата за Нобелова награда доктор Йоана Будвиг

dr-johanna-budwig
За първи път в България ОРИГИНАЛНАТА КЛИНИЧНО ИЗПИТАНА рецепта на Йоана Будвиг

Коя е д-р Йоана Будвиг?

Доктор Йоана Будвиг е известна и уважавана в целия свят биохимик. Освен това, д-р Будвиг има докторска степен по медицина, фармация, физика, ботаника и биология.

Тя е най-известна с обширните си изследвания за свойствата и ползите от лененото масло в съчетание с сернисти протеини в храната. През годините е публикувала редица книги по въпроса, включително „Cancer – а fat problem“, „The death of the tumor“, „True health against arteriosclerosis, heart infarction & cancer“.

Доктор Будвиг е помогналa на много тежко болни хора, дори и на такива, които са били „отписани“ от ортодоксалните лекари, да възвърнат здравето си чрез проста схема на хранене. В основата на програмата на д-р Будвиг е използването на ленено масло, което се смесва с извара с ниско съдържание на мазнини.

Доктор Йоана Будвиг е номинирана за Нобелова награда 6 пъти. Нейният хранителен режим помага при рак, артрит, множествена склероза, псориазис, екзема и други лоши и упорити болести.

Шест пъти номиниратана Йоана Будвиг казва, че комбинация между храните в нейния режим всъщност предотвратява болестите и помага на тялото да се излекува.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Съветите на д-р Йоана Будвиг за лечение на рак и по-добро здраве

Ето рецептата на Будвиг, препоръчана от някои от най-известните световни клиники. Това е рецептата, която се превърна в хит сред хората, болни от рак, както и сред онези, които просто искат да се погрижат за здравето си.

Сложете в блендер:

  • 1 чаена чаша органична извара (с ниско съдържание на мазнини, най-добре е да си я направите сами)
  • 2-5 супени лъжици ленено масло. В предишната статия обяснихме изискванията, които трябва да имате при закупуването на ленено масло.
  • 1-3 супени лъжици прясно смляно ленено семе (лененото семе трябва да бъде смляно преди употреба, най-добре с кафемелачка у дома)

Вода, за да направите изварата гладка.

Щипка лют червен пипер.

По избор може да добавите:

  • малко чесън
  • малко червен пипер
  • малко шампанско

Регулирайте количествата според вашия вкус. Бъркайте, докато стане равна, мека смес. Яжте от тази извара всеки ден.

будвиг диета

Как започна всичко?

Първоначално диетата е предложена от д-р Йоана Будвиг, германски биохимик и експерт по масла и мазнини, през 1951 година. Тя беше преразгледана основно от д-р Дан C. Рьом (онколог, интернист и кардиолог) през 1990 година. Ето какво казва доктор Рьом: „Диетата на Йоана Будвиг е най-успешната диета за борба с рака в света!“.

Самата Йоана Будвиг твърди, че диетата е едновременно превантивна и лечебна. Тя казва, че липсата на линол-киселини в храната на съвременния човек е виновна за производството на оксидаза, която индуцира растежа на рака и е причина за много други хронични заболявания.

Най-добрата комбинация

Най-добрата комбинация е извара и ленено масло. Лененото масло трябва да бъде прясно смляно. Въглехидратите, съдържащи естествена захар, като фурми, смокини, круши, ябълки и грозде, също са включени в диетата. Медът също е полезен. Повечето от синтетичните препарати с витамин А са вредни, защото те съдържат окислителни продукти, но каротин като провитамин А (от морковите), е добре да се консумира всеки ден. Витамин В, който се съдържа в суроватката и киселото мляко, е природна мая и е полезен за здравето.

Дозата

Човек се нуждае ежедневно около 120 грама извара, която да се смеси добре с 40 грама ленено масло и 30 грама мляко. Най-добре е да се ползва козе прясно мляко, но ако няма възможност може да се вземе и краве, но не от магазин. Сместа е желателно да се подслади с мед или по друг начин. Може и да се ароматизира естествено с канела. За разнообрази може да се добавят пресни плодове. Доктор Будвиг препоръчва употребата на горски ягоди, малини и боровинки, но също така и ананас. Всяка сутрин 2 супени лъжици прясно смляно ленено семе трябва да се взема с хладка мътеница или кисело мляко.

Комбинацията от извара и ленено масло с различни, но предложени от доктор Будвиг добавки, е полезна за всички видове хронични заболявания, особено сърдечни заболявания (коронарна тромбоза), жлъчни разстройства, диабет, артрит и злокачествени заболявания. Тя подобрява слуха и зрението. Това е идеалната хранителна комбинация и за деца и бебета. Предполага се, че тази диета се допълва с ферменти на млечна киселина.

Раковата клетка става слаба и уязвима, когато не се храним с онова, което тя най-много обича – захар и месо, казва доктор Рьом.

Очаквайте следващата публикация, в която ще представим свежите сокове, които препоръчва доктор Йоана Будвиг.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “За първи път в България ОРИГИНАЛНАТА КЛИНИЧНО ИЗПИТАНА рецепта на Йоана Будвиг

  1. Георги каза:

    Аз пия 2-3 пъти дневно ленено масло, зехтин, бял трън. Сменям ги през няколко дни с тиквено масло, черен кимион, олио от гроздови семки. Възпаленията на стомашночревния тракт се оправиха, изхвърлих и камъчета от бъбреците и жлъчката

  2. Иванка Парушкова каза:

    Ям извара с ленено масло,но защо получавам нещо като разбъркване в стомаха-леки спазми.Дали ще отмине.яла съм само два дни?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *