Изпитани трикове ще ви помогнат да изчистите косата си от нежелания пърхот

С няколко изпитани домашни рецепти ще се отървете от досадния пърхот, ще превърнете косата си във вашата красива запазена марка

Косата е едно от първите неща, които представителите на срещуположния пол забелязват.

Затова тя трябва да бъде красива, здрава, лъскава, но най-важното е да е без пърхот. Никой не иска белите люспички пърхот да се посипят върху раменете му точно тогава, когато трябва да се представи в очите на любимия човек по най-добрия начин.

На пазара има редица шампоани и препарати, които обещават завинаги да забравим за пърхота, но всички сме оставали разочаровани, като след първото или последващото измиване на косата с тях пърхотът отново се посипва по дрехите ни.

parhot
Лесно можете да изчистите косата от досадния пърхот

Затова ще ви препоръчаме няколко лесни и много ефективни средства, които лесно можете да откриете в дома си или в близката аптека. Благодарение на тях ще успеете да успокоите чувствителната кожа на скалпа ви и ще премахнете досадния пърхот.

Първото средство, което ни предлага сайтът Beu.bg за борба с пърхота е маслото от чаеното дърво. Към своя шампоан можете да добавите няколко капки от това масло. След това насапунисайте добре косата и масажирайте кожата на скалпа си. Оставете да престои така косата поне 2 минути, след което обилно измийте с топла вода.

Друг начин за приложение на маслото от чаеното дърво е да капнете няколко капки от него на памучно тампонче. След това с леки масажни движения намажете скалпа на главата си. Оставете да престои така поне 15 минути. Накрая отново измийте с шампоан добре косата си.

А ето и друго домашно средство за борба с неприятния пърхот.

Това е содата за хляб – сода бикарбонат. Вземете една шепа от този бял прах и смело натъркайте кожата на главата си. След това отмийте внимателно с вода, без шампоан. Сами ще се убедите как само след няколко процедури кожата на скалпа ви ще възвърне своя естествен баланс.

Оценете статията
Оценка 3.3 от 12 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.