Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Витамини и минерали при изменение на шийката на матката

Увеличете приемането на фолиева киселина. Това е витамин от групата В, който предпазва от аномалии в шийката на матката, а в по-големи дози помага за възстановяване на епителната тъкан. Изследванията показват, че при жените, в чийто организъм има дефицит от този витамин рискът от развитие на атрофии е по-голям. Жените, които са в рискова група-пушачките, използващите противозачатъчни таблетки, жените, които често сменят сексуалните си партньори, би трябвало да вземат всеки ден по 2500 мкг фолиева киселина. В количество над 400 мкг фолиевата киселина е в съсътояние да прикрива недостига на витамин В12. Затова подобни по-големи дози трябва да се приемат само по лекарско предписание. Най-добре е да се взема заедно с другите витамини от групата В-например под формата на препарат, съдържащ поливитаминии минерални вещества или като добавка, съдържаща всички витамини от група В. Ако имате атрофия на шийката на матката, посъветвайте се с вашия лекар не е ли по-добре да вземате известно време фолиева киселина.

Увеличете употребата на антиоксиданти. Бета-каротинът и витамините С и Е, чъчетани със селен защитават здравите клетки от разрушаването на свободните радикали-страничните продукти на окисляването, които са съвършено нормални за жизнената дейност на организма. За да бъде предотвратено развитието на разрушителния процес или за да се възстанови тъканта в нормалния и вид, необходимо е да се спазва съответна диета, в която задължително се включват листови зеленчуци с тъмнозелен цвят.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *