ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Алтернативната медицина в помощ на децата – част 2

Част 1

 

Хомеопатия

Малките бели гранулки със сладък вкус, които децата толкова харесват, съдържат ценни природни вещества с лечебна и превантивна сила. Хомеопатията се интересува не толкова от симптомите, колкото от начина, по който те се проявяват при отделния човек. Тя лекува не хремата, а хремавото дете. Затова и разговорът с хомеопата е толкова важен – той му позволява да избере най-доброто средство за конкретния случай. Смята се, че в детска възраст хомеопатията е по-ефикасна отколкото при възрастните, защото децата са по-малко засегнати от ефекта на вредните храни и химическите вещества, както и от токсичните субстанции в тютюна и алкохола. Детският организъм реагира много добре на хомеопатичните лекарства, които могат да бъдат използвани още от самото раждане.

Практиката

Хомеопатията може да лекува, но също и да възстанови равновесието в организма. Тя не води до странични нежелани ефекти, използва се както за остри, така и за хронични заболявания. Хомеопатичните средства помагат при стрес преди изпит, стимулират имунната защита, нормализират съня на детето, имат позитивен ефект при свръхактивните или прекалено пасивните деца, адаптират се към всеки случай. Когато се дават на бебета, трябва да бъдат разтворени в бебешкото мляко.

Софрология

Този алтернативен метод помага на децата да се съсредоточат върху самите себе си, да се чувстват добре и да имат позитивно поведение.

Софрологията може да се използва като допълнение към основното лечение или като превантивно средство. Тя има много добър ефект при хиперактивни деца или в случаите на прекалено голям училищен стрес. Прилага се на всяка възраст, но тъй като се изисква детето да участва съзнателно, препоръчително е то да е поне на осем години. Когато е по-малко, се работи предимно с родителите като част от неговото всекидневно обкръжение. На тийнейджърите софрологията дава ключ към конструктивно изживяване на емоциите.

Практиката

Терапията е насочена конкретно така, че да бъде съобразена с възрастта и специфичните неразположения, като целта винаги е да се възстановят вътрешният покой и пълният капацитет на личността. Основното в софрологията е изслушването на детето, но и на неговите родители. Езикът на терапевта е приспособен към детската възраст, той може да използва различни образи, за да направи определени внушения. В сърцевината на лечението все пак остава тялото и физическите симптоми, които детето усеща. Упражненията при този метод са комплексни и водят до релакс на физическото и психическото състояние.

Продължение …

 

Според даоисткия фън шуй, има седем вида чувствителност на тялото ни

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *