ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Науката за доброто зрение – част 2

Част 1

Резултатите

zrenie-2В над 90% от случаите резултатите са отлични. Пациентите виждат по-добре още в деня на операцията, но понякога са необходими три до шест месеца, за да се прецени окончателният ефект – това е срокът за зарастването на роговицата. Критерият за успеха е доброто зрение без използване на очила или оптични лещи. Когато роговицата е достатъчно плътна, симетрична, здрава и с равна повърхност, операцията не носи никакъв риск.

Усложнения и разочарования

Болки, дискомфорт и дори загуба на зрение са изключително редки последствия от операцията, но са описани като възможни. Все пак не могат да се правят категорични изводи поради липсата на ясна статистика. По неофициални данни, в Европа усложненията от лазерна операция на очите се случват в по-малко от 1 на 1000 случая. Смята се, че напоследък рискът от загуба на зрението е сведен до нула. Като по-устойчиви последици се споменават сухота на очите, ефект на светлинния ореол, заслепяване от фаровете на колите. Те засягат около 20% от оперираните, но само при 1 до 5% оплакванията продължават по-дълго от шест месеца след операцията.

Сухотата на очите трябва да се лекува преди операцията

Нежелани последици от операцията се срещат главно при пациенти,които са страдали от очна сухота преди интервенцията. Тя не е противопоказание, но трябва да бъде излекувана предварително. Ако не настъпи подобрение, по-добре е да не се оперира. Това още веднъж подчертава голямото значение на консултацията с добър специалист. Трябва да сме много бдителни спрямо чисто комерсиалните предложения, които обещават перфектна корекция на големи диоптри, и да се доверяваме само на доказани хирурзи. Защото успехът на операцията зависи от прецизната диагностика и индивидуалния подход към всеки пациент.

Очите викат за помощ!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *