Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Отнеха правата на хирург заради лечение с нетрадиционен метод

Името на един от най-добрите експерти в областта на лицево-челюстната хирургия изтрит от националния регистър на лекарите

лекар Професор Ninian Peckitt е изгубил правото да работи като лекар във Великобритания заради „нетрадиционни“ методи на лечение.

Специален Дисциплинарен трибунал, свикан за това нарушение заключи, че поведението на проф. Ninian Peckitt при лечението на пациенти с фрактури на ябълчната кост е напълно неприемливо от гледна точка на медицинската етика, пише Health-UA .

Междувременно лекарят малко след скандала напусна клиниката в английския град Ипсуич, където е работил челюстен хирург. Днес той е на подобна позиция в една заможна клиника в Дубай.

Ninian Peckitt не се занимава с изнудване на пациенти и не ги обижда. Неговата вина се крие във факта, че той успешно се е справил с фрактура на ябълчната дъга на един пациент, без сложна операция – само с няколко точни и силни удари към изместената кост. Разбира се, преди това, той е поставил упойка на пациента.

След като се прибрал жив и здрав у дома, неблагодарният пациент изчакал да се възстанови напълно и подал жалба заради „неподходящото поведение“ на хирурга.

Лекарят решил да запази мълчание и да не казва нищо по случая. Факт е, че ако беше използвал традиционен метод към този пациент, той най-вероятно щеше да се възстанови доста по-трудно и бавно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *