ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Здравословен домашен кетчуп само за 2 минути

Не пропускайте възможността да доставите наслада на душата и здраве на тялото, като направите този вкусен домашен кетчуп у дома – и то само за 2 минути

кетчуп
Вкусен домашен кетчуп

Домашният кетчуп е вкусна и много лесна подправка за храна. Ориз, зеленчуци, тестени изделия и други ястия ще се възползват от подобрителните качества на този вкусен и безспорно полезен сос.

Кетчупът има магически умения в това да превърне едно обикновено хранене в нещо вкусно и незабравимо.

Ето една проста рецепта за домашно приготвен кетчуп, която може да подготвите само за 2 минути.

Нуждаете се от:

  • 1 чаша доматено пюре
  • 1 чаена лъжичка мед
  • 1 чаена лъжичка нефилтриран ябълков оцет
  • ¼ чаена лъжичка горчица
  • ½ чаена лъжичка морска сол
  • ¼ чаша вода

Разбийте всички съставки заедно и вече имате домашен, здравословен кепчуп, подходящ както за вегетарианци, така и за любителите на пържоли.

Купешкият съдържа много захар или фруктоза. А фруктозата е известно че допринася за чувството на глад. Това от своя страна предизвиква затлъстяване и диабет.

В допълнение, в доматения концентрат често се добавят консерванти за по-добро съхранение на продукта, което не е много здравословно за тялото.

Вашият домашен, от друга страна, не съдържа консерванти и има по-добър вкус от всички онези, които могат да се намерят на пазара днес. И въпреки краткия срок на годност, този кетчуп е много, много полезен.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 4 до “Здравословен домашен кетчуп само за 2 минути

  1. Генве каза:

    Здравослове?!? Горчица като сте сложили все едно сте сложили менделеевата таблица.

  2. anna каза:

    Мдаа,чудесно е да си правим всичко(което е възможно)сами!!!В конкретната рецепта-вкл.и доматеното пюре!Щото,ако сте си го купили-още там сте провалили опита ,да сътворите нещо здравословно!А,да бъдем честни-кой в днешни дни го изварява у дома ?Само прочетете какво съдържа дом.пюре и откъде идва в огромната си част!!!

  3. Наталия каза:

    Пробвах рецептата и вкусът наистина ми харесва. Определено е в пъти по-различен от кетчупите на магазина.

    Себестойността на продукта е по-малка от тези на магазина и качеството е по-високо. Поне виждам какво съм сложила в него. Нямам желание да изхранвам печалбари на големите фирми като Муленеза, Верони и всички останали.

    Старая се колкото мога сама да приготвям за семейството ми и за себе си поне храната ни. Пробвайте и вие и ще усетите разликата не само във вкуса и в джоба, а и в здравословното ви състояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *