Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да си направим гел от алое у дома? (РЕЦЕПТА+ВИДЕО)

Едно от многото предимства на алоето е бързия растеж на това полезно растение

aloe vera

Следователно, винаги има достатъчен брой долни листа, които бихте могли да ползвате, за да направите гел от алое у дома.

Ето я и класическата рецепта за гел от алое

Използва се вътрешността на листата, която се отделя след като се разделят така, както е показано във видеото.

Отрежете долните листа на растението, измийте ги и поставете под ъгъл от 45 градуса. Нека се оттича цялата жълта течност. Тази жълта течност не е за всеки – това е един много силен лаксатив, и някои хора могат да прекарат целия ден в тоалетната, ако не внимават.

Ако листата на алое вера при допир са твърди – това е добър знак, че растението е здравословно. За да се получи гел от алое най-подходящата възраст на растението е поне 2-3 години (за предпочитане над 3 години).

След известно време, когато течността се отече, се нарязват краищата на листата на 5cm – тази част, която не е необходима.

След това отстранете кожата с остър нож от горната и долната страна на листа. Ако листото е голямо, предварително го нарежете на няколко сегмента.

Естественият гел от алое има малко горчив вкус, но е хубаво да вземете поне лъжичка от него непосредствено след получаването – той е много полезен за здрави зъби и чиста уста.

Възможно е да се използва чист гел от алое вера, но може да се смесва с други съставки, както е дадено в рецептата по-долу:

  • ¼ чаша алое вера гел и ситно нарязани млади листа
  • 1/8 чаена лъжичка лимонена киселина
  • ¼ чаена лъжица витамин Е масло
  • 1 чаена лъжичка кокосово масло

Комбинирайте всички съставки в блендер и пасирайте до получаване на хомогенна смес. Сложете в съд с плътно затварящ се капак. Гелът може да се съхранява в хладилник до 1 месец.

Този гел е голяма помощ за изгаряния и кожни проблеми (включително възпаления). Той се охлажда и хидратира кожата. Нанесете го върху засегнатия участък от кожата, и веднага ще почувствате облекчение. Също така, гелът може да се използва като част от други рецепти на базата на алое вера, с добавяне на други съставки към него.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *