ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

6 причини да се върнем към кравето масло

Когато говорим за здравословно хранене, почти винаги задраскваме от списъка с полезни храни кравето масло. От години продуктът се счита за вреден, защото увеличава стойностите на холестерола.

butter_freeimages_new-900x900Натуралното масло от краве мляко не е предпочитано от привържениците на здравословното хранене, обобщават от medikforum.ru. Сега обаче специалистите сменят оценките си и признават старите твърдения за несъстоятелни. Защо? С какво всъщност е полезно кравето масло?

  1. Витамини. Малко краве масло върху филийката на закуска не само укрепва имунитета, но и увеличава червените кръвни телца и намалява риска от злокачествено израждане на клетките. Принос за това имат витамините А и D. Една супена лъжица краве масло съдържа съответно 7 и 2% от дневните дози на витамини А и D. Двата витамина са масленоразтворими и е логично да приемем, че маслото допринася за тяхното усвояване от останалите храни.
  2. Кости. Благодарение на витамините К и D кравето масло подобрява здравината на костите и мускулите. Витамин К не само стабилизира минералната плътност на костите, но и намалява счупванията на ребра при жените с 30%. За това е необходима всекидневна доза от 110 мг масло.
  3. Диабет. Натриевият бутират, който се съдържа в маслото и кашкавала, повишава чувствителността към инсулина при пациенти с диабет. Маслото освен това противодейства на запека и намалява риска от рак на дебелото черво.
  4. Рак. В млечните продукти – какъвто е и кравето масло – има линолова киселина. Тя е способна да редуцира туморите в стомашно-чревния тракт и съдейства при лечението на рак на млечната жлеза. Такова е заключението на учени от Roswell Park Cancer Institute.
  5. Сърце. Трябва да повярвате, че някои разновидности на маргарина съдържат повече вредни компоненти, отколкото маслото. Става дума за трансмазнините. Трансмазнините от маргарина чувствително повишават смъртността при пациенти със сърдечни заболявания – повече, отколкото това прави маслото.
  6. Кариес. Мастно разтворимите витамини А, D и К от кравето масло, както и калцият, съдействат за успешното лечение на кариеса. Това твърдят учени от Великобритания в заключение на свои изследвания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *