Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Четири съвета за разкрасяване с чай

Чаят е любима напитка на милиони – но изобщо не е задължително само да го пием. Той има поне четири козметични ползи при външно приложение.

teeeКак да използваме чай за разкрасяване, съветват от medikforum.ru.

  • За бляскави коси. Подходящ е зеленият чай – той не е подложен на толкова силно окисление като черния. Съдържащите се в листата му електрони подхранват космените фоликули. Достатъчни са три пакетчета зелен чай на кана гореща вода – оставяме ги да се запарват, докато водата стане хладка. Течността се нанася върху цялата коса – в корените и по дължина, и се оставя за десетина минути. Следва обилно изплакване.
  • Чаят като оцветител. Той съдържа натурални дъбилни вещества, затова може да придаде по-тъмен нюанс на кестенявата коса. Интересен тон се получава от запарка на церен чай и при побелели коси. Три чаши запарка от черен чай се сипват в малка тенджерка с литър вряща вода и се оставят да врат, докато цялата течност потъмнее. След това прецеждаме и оставяме чаения оцветител да изстива. С тази течност се мажат грижливо корените и косите по дължина – това се прави след измиване с мек шампоан. Оставяме оцветителя да действа 15 минути и изплакваме. Ако искаме да потъмним косата допълнително, процедурата може да се повтори със същата отвара.
  • Торбичките под очите. Стрес, алергия, хормонални нарушения, злоупотреба с алкохол – това са възможните причини под очите ви да има тъмни кръгове и торбички. Кофеинът от чая може да стегне кръвоносните съдове по тези проблемни места и да съдейства за прибиране на отока. Две използвани топли пакетчета от чай филтър се поставят върху затворените очи и се оставят да “работят” десет минути. Ще се удивите колко бързо настъпва промяната!
  • Слънчеви изгаряния. Ако сте прекалили със слънчевите бани – охладени използвани пакетчета чай ще ви помогнат да избегнете тежките поражения на кожата. Поставете ги върху най-засегнатите места за десетина минути. Може да запарите по-голямо количество чай и да потопите цяла кърпа, ако засегнатата зона е по-обширна. Терапията работи благодарение на катехините – това са съставки в чая, които смъкват температурата на кожата, охлаждат я и облекчават неприятното усещане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *