Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За какво да използваме самомасаж?

Самомасажът е полезен не само при болки и мускулно напрежение, но и при неразположения като запек или „мързелив” черен дроб.

samomasajЧервата неслучайно са наричани втори мозък в човешкото тяло – нашите емоции влияят върху техните функции, а с помощта на пръстите можем да им помогнем да си върнат добрата форма. Дори няма нужда от балсам или етерично масло. Разбира се, самомасажът не замества лекарската помощ, особено ако проблемите продължават.

За успокояване на стомашни болки

Седнете удобно или легнете. Поставете върховете на пръстите на лявата ръка в права вертикална линия наоколо 10 см над пъпа. Поставете върховете на пръстите на дясната ръка перпендикулярно на стомаха, като малките пръсти на двете ръце се докосват. Натиснете с пръсти, докато почувствате съпротива. Трябва да усетите лек дискомфорт, но не и болка. Задръжте пръстите така и дишайте дълбоко няколко секунди. След това намалете постепенно натиска, за да се отпусне кожата, и махнете ръцете.

За облекчаване на уморените очи

След часове, прекарани пред екрана на компютъра, очите заслужават малко внимание. Масажът, който ви предлагаме, може да бъде практукуван по няколко пъти дневно. Натъркайте дланите си една в друга, за да ги затоплите. След това ги поставете върху затворените очи и направете две дълбоки вдишвания и издишвания. Повторете още два или три пъти и преминете към масажа – поставете пока-залците и средните пръсти на двете ръце от двете страни на носа, в основата на скулите, на нивото на ноздрите. Масажирайте тези две зони с кръгови движения с малък диаметър в продължение на една-две минути.

За преодоляване на гаденето

Този масаж на черния дроб се практикува на гладно или поне два часа след хранене. Поставете пръстите на лявата си ръка под гръдния кош от лявата страна. Наведете торса и главата като за кълбо напред, за да проникнат пръстите ви в по-голяма дълбочина. Ако почувствате лека болка, това е нормално. Останете така, докато болката или напрежението изчезне. Отпуснете пръстите.

За по-лесно храносмилане

Жлъчният мехур се намира отдясно под ребрата. Поставете пръстите на дясната ръка дъгообразно под гръдния кош и ги придвижете към слънчевия сплит – като натиснете там, трябва да усетите една по-напрегната зона. Задръжте натиска и дишайте дълбоко няколко секунди. След това отпуснете пръстите.

Против главоболие

В легнало или седнало положение преплетете пръстите на двете с си ръце на тила. Притиснете дланите, като обхванете здраво тила. Повторете това движение, като слезете доколкото е възможно към раменете. След това с върховете на пръстите масажирайте зоните от двете страни на гръбнака – започнете от основата на черепа и слезте надолу към раменете. Продължете с масажа няколко минути. Накрая поставете дясната ръка между шията и лявото рамо, като придържате десния лакът с лявата ръка. Натиснете и масажирайте това място в продължение на 1 минута, след това сменете ръцете. Повторете, докато почувствате облекчение от главоболието.

 

 

Как да масажирате себе си? – част 2

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *