ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Печени домати в купички от сирене

За тази рецепта трябва да използвате сухо и не мазно сирене (например пармезан), защото ако съдържат твърде много мазнина няма да се изпекат в желаната форма. Използвайте най-едрото ренде, за да настържете сиренето.

domavi s parmezanПродукти

120 г сирене, настъргано

500 г (2 чаши) чери домати

2 супени лъжици зехтин екстра върджин

половин чаша листа босилек, нарязани на ситно

Инструкции

Загрейте фурната до 200 °С. Върху хартия за печене поставете 3 супени лъжици от сиренето и ги оформете в кръгчета. Повторете с останалото сирене, докато получите 6 кръгчета. Печете до златисто, за около 6 минути.

През това време подгответе 4 плитки купички или чашки и ги поставете с дъното нагоре върху кухненския шкаф. Внимателно извадете кръгчетата печено сирене и ги поставете върху дъното на купичките. Оставете ги да се охладят и да добият формата на купичките.

Задушете доматите в тиган с малко мазнина. Гответе ги, докато се разцепят, около 10 минути. Добавете босилека и разбъркайте.

Поставете купичките от пармезан в чинии. Разделете доматите на равни порции и напълнете с тях купичките от пармезан. Сервирайте веднага.

Алтернативен вариант – Можете да изпечете купички от пълнозърнесто брашно, както е показано на снимката.

Хранителна стойност

173 калории, 10 г протеини, 4 г въглехидрати, 1 г влакнини, 14 г мазнини, от които 5 г наситени, 20 мг холестерол, 394 мг натрий

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *