Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тарталети с боровинки, малини и ягоди предпазват от тумори

Изобилието от плодове в тази рецепта ще ви донесе много антиоксиданти и влакнини, които са основните борци против туморите. Можете да включите само един вид плод или да разнообразите с няколко вида, а вместо канела да използвате джинджифил.

tartaletiПродукти

половин чаша ледена вода, без лед

3 супени лъжици нискомаслено кисело мляко

1 чаша пълнозърнесто брашно за сладки

половин чаша обикновено брашно

1 супена лъжица + 1/3 чаша захар

¼ чаена лъжица канела

¼ чаена лъжица сол

7 супени лъжици маргарин

5 чаши различни плодове – боровинки, малини и ягоди

2 супени лъжици царевично нишесте

1 супена лъжица лимонов сок пудра захар (по избор)

Инструкции

В мерителна чаша разбъркайте водата и киселото мляко. Поставете в кухненския робот пълнозърнестото брашно, обикновеното брашно, 1 супена лъжица захар, канелата и солта. Добавете маргарина и разбивайте, докато сместа се раздели на големи трохи. Без да изключвате робота, добавете сместа с киселото мляко и разбивайте до пълното смесване на продуктите. Оформете топка от тестото и го сложете в найлонов плик. Оставете го в хладилник за най-малко 2 часа.

Загрейте фурната до 180 °С. В голяма купа поставете плодовете, царевичното нишесте, лимоновия сок и 1/3 чаша захар и разбъркайте.

Оформете от тестото 6 малки топки и ги притиснете, за да образуват кръгчета. Пригответе 6 форми за печене на тарталети с подвижно дъно и поставете кръгчетата от тесто в тях. Разпределете плодовата смес поравно във всяка форма.

Печете между 15 и 20 минути, до покафеняване на тестото. Извадете от фурната и поставете върху решетъчна подложка. Освободете тарталетите от формите и ги оставете да се охладят. Всяка тарталета се равнява на две порции. Поръсете с пудра захар.

Хранителна стойност

165 калории, 3 г протеини, 26 г въглехидрати, 3 г влакнини, 7 г мазнини, от които 3 г наситени, 0 мг холестерол, 128 мг натрий

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *