Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето защо трябва да носим ортопедични обувки!

У нас все още не обръщаме достатъчно внимание на ползите от носенето на ортопедични обувки

Когато говорим за здравословен начин на живот обръщаме внимание на храната, която консумираме, на дрехите, които носим – да предпочитаме естествените материи пред синтетичните, дори внимаваме за аксесоарите. Но рядко се замисляме какви обувки си купуваме и носим, алармира Фрамар.

Но по последни проучвания се оказва, че носенето на ортопедични обувки помага изключително много да запазим своето здраве.

Когато си купуваме обувки, ние се ръководим от вида им, модела, марката, дали са от естествена или изкуствена кожа, дали ще са по последен писък на модата. Но не се вглеждаме в тях в това дали са ортопедични или не.

orthopedichni-obuvki
ортопедични обувки

Сега ще ви разкрием в какво се крие разликата между обикновените и ортопедични обувки.

Ортопедичните обувки ни даряват не само изключителен комфорт на краката, но и подобряват стойката на тялото ни. Те имат стелка, която е с издигнат свод, за да може да коригира положението на стъпалото.

Много фирми днес предлагат изключително красиви ортопедични обувки. Те са създадени за различни здравословни проблеми. Част от тях се препоръчват при проблеми със стъпалата при ходене, в други случаи пък се предписват, за да може да си отпочиват краката ни.

При избора ни на ортопедични обувки много важно е да обърнем внимание на форта или на задната част на обувките ни, която обхваща петата ни.

Важно е да знаем, че той трябва да е достатъчно твърд, за да ни осигури стабилност на стъпалото ни, но не прекалено, за да не разрани крака ни.

Друго важно условие е обувката да бъде достатъчно широка за пръстите ни, защото при продължителен натиск е възможно да се стигне до ортопедични заболявания като изкривявания на костиците на пръстите ни или променя разположението на стъпалото.

Средната част на нашите ортопедични обувки трябва да е твърда и да не се огъва, тъй като тя е преходната зона, която се свързва със стабилността между задната и предната част на стъпалото ни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Ето защо трябва да носим ортопедични обувки!

  1. Надежда Ботева каза:

    Аз също не признавах значението и ползите от носенето на ортопедични обувки. Наскоро получих травма, която изискваше да си купя такива и трябва да призная, че може би няма нещо, за което да съм грешала толкова. Не само, че ортопедичните обувки помогнаха на крака ми да се възстанови – вече се чувствам като изцяло нов човек, а болката в краката изчезна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *