Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Масаж при бронхиална астма

Масажирайте най-вече горната и средната част на гърба си, за да свалите напрежението от мускулите на гръдния кош. Предизвиквайте вибрация в биологично-активните точки, съответстващи на белите дробове. Масажирайте с поглаждащи движения гърба, помачквайте раменете, а след това потупвайте с пръсти горната и долната част на гърба. Ако по време на потупванията главата ви е по-ниско , секретите в дихателните пътища по-лесно ще се отделят. Може да размачкате и мускулите на горната част на гърдите. Движете се от гърдите към рамото. Потупвайте гръдния кош като не забрявайте да минете и по ребрата. Това ще свали напрежението от мускулите и ще облекчи дишането ви.

Масажът е прекрасно средство, което ще ви помогне да се отпуснете и свалите стресът, който е един от факторите, провокиращи пристъп. Проведени били изследвания на 19 болни от хронична астма, които в продължение на 12 седмици си правили масаж на горната част на тялото. При 80% от тях настъпило подобрение-подобрило се психическото им състояние, нараснали са физическата активност и способността да се справят с емоционални натоварвания. Болните споделили, че са намалели шумът в гърдите, чувството, че са задръстени болките и лесната уморяемост.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Масаж при бронхиална астма

  1. Pingback: 8 ползи за кожата от масаж със суха четка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *