Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет храни, които могат да провокират рак

Здравето ни до голяма степен зависи от храните, които приемаме редовно. Понякога не се замисляме какво точно изяждаме и не си ли причиняваме вреди, които стават осезаеми едва след време?!

metСпециалистите определят пет обичайни храни, които могат да повишат риска от рак, описват от medikforum.ru. И така – вижте кои са те:

  • Тестени продукти от фино бяло брашно. След интензивните преработки пшеничното брашно не само губи полезните си стойности, но и се обработва по специална технология с химикал, известен като газообразен хлор. Обяснението за това е брашното да се избели. Активният газ не само е опасен – той си е направо смъртоносен. Тестените произведения освен това имат висок гликемичен индекс и повишават нивото на захарта в кръвта. Това, че трупаме килограми е видимата вреда. А невидимата е, че нараства рискът да се разболеем от рак.
  • Алкохолът. Редовният прием на високи дози от него провокира диабет, затлъстяване и рак. Наскоро бе огласено изследване, според което ако една жена в менопауза приема по едно питие на ден, тя е с 30% по-силно застрашена да се разболее от рак на гърдата. Алкохолът е на второ място след цигарите като причина за провокирането на ракови заболявания.
  • Червеното месо. Малки количества от него не вредят, но честата му и обилна консумация разболява в много случаи от рак на дебелото черво.
  • Картофен чипс. Популярната храна е тъпкана с мазнини и сол; прибавете също трансмазнините и изобщо “празните” калории и ще си дадете сметка какво се случва с килограмите. Чипсът е буквално “рецепта” за това как да се разболеем от сърце или рак.
  • Хидрогенизираните мазнини. Те са растителни – но за да се извлекат от суровините се прилагат технологии с агресивни химически агенти. Вредни са и могат да причинят рак. Дори мастните киселини омега-6 могат да се окажат вредни, ако са в твърде голямо количество!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *