Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чесън и броколи срещу рака

Чесънът и приятното зеле  броколи притежават компоненти, които повишават устойчивостта на организма към няколко вида рак. Това се твърди в нова публикация от престижното издание Biological Chemistry.

броколиДвата продукта от списъците с полезни зеленчуци, доказано действащи като медикаменти от природата, сега се разкриват и като специална подкрепа за имунната система. Те са в състояние да направят организма по-устойчив към агресивните онкопатогени, твърдят изследователи от Държавния университет в Копенхаген. Специалистите разкриват механизма на действие на посочените продукти, поясняват от medikforum.ru. В организма на човека понякога се появяват видоизменени клетки, които са предшественици на раковите. Те блокират способността на имунната система да ги разпознае като мутирали; това им дава възможност да продължат мутацията и да се размножават свободно, което на практика означава възникване на злокачествено новообразувание.

Назованите чесън и броколи могат да забавят този разрушителен за имунитета процес. Компоненти от техния състав неутрализират факторите, които блокират имунната система и допускат бурното размножаване на онкоклетки. Положителен фактор в този процес се оказват съединенията на селена – те се съдържат в споменатите чесън и броколи. Благодарение на тях се ликвидира възможността за развитие на агресивни ракови заболявания.
Датските изследователи поясняват и това, че компонентите в двата продукта имат терапевтичен ефект при такива онкологични заболявания като меланом, рак на простатата и някои видове левкемия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *