ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Болки в стомаха минават с настойка от кардамон

Кардамонът е ароматно растение, което широко се използва в кулинарията като подправка

кардамон В миналото са го добавяли към кафето и чая. Екзотичната билка от семейството на джинджифила действа благоприятно върху храносмилателната система и ограничава появата на газове. Полезна е при болки в стомаха и се препоръчва срещу лош дъх – достатъчно е да сдъвчете няколко зрънца и ще се освежите.

За да избегнете неприятното подуване на корема след хранене, изпийте на гладно чаша чай от кардамон -1 ч.л. билка се запарва 10 мин. в 1 чаена чаша вряла вода.

Ароматната подправка участва и в диетични планове, тъй като съдържащите се в нея етерични масла дават усещане за ситост и потискат апетита. Успоредно с това кардамонът подпомага метаболизма, което също допринася за намаляване на теглото.

Освен това, тази ароматна билка помага на тялото да се освободи от токсините чрез бъбреците, и поради тази причина е идеално средство за детоксикация.

Древните индийци дъвчели кардамон след хранене, за да нямат лош дъх в устата. Освен да помогнете да се справите с лошия дъх, кардамонът се използва за язви и инфекции на устата и гърлото.

Кардамонът е анти-спастичен, затова може да помогне да се отървете от хълцането. Това важи и за другите неволеви мускулни спазми, като стомашни и чревни спазми.

Тази остра подправка предотвратява и облекчава симптомите на простуда и грип. Използва се също при бронхит и кашлица.

Рак – изследвания върху животни показват, че кардамонът предпазва, потиска растежа и дори убива някои ракови заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *