Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Опасните страни на целулита

Целулитът е бактериална инфекция

Специалисти посочват, че целулитът представлява бактериална инфекция, причинена от стафилококи или стрептококи.

Проникването на тези причинители води до инфектиране на кожата, което може да навлезе в дълбочина до кръвния поток и лимфните възли.
Стафилококите и стрептококите причиняват по-леките форми на целулит, а по-тежките се причиняват от бактериите Вибрио вулнификус или Стрептококус пневмоние.
Те попадат в тялото ни чрез рани или охлузвания по повърхността на кожата, наскоро направена татуировка, екземи, дерматити и др.
Често пъти хората с отслабен имунитет също стават жертва на целулита.

Целулитът е бактериална инфекция, която може да доведе до сериозни проблеми
Целулитът е бактериална инфекция, която може да доведе до сериозни проблеми

Най-податливи са диабетно болните, хората приемащи кортикостероидни препарати и онези, които си позволяват да прекаляват с приема на спиртни напитки.

Симптомите, по които можете да познаете целулита са зачервяванията в областта, засегната от бактериите, болка и подуване.
Важно е да знаете, че при заболяването целулит, мускулите остават незасегнати, за разлика от намиращите се под кожата тъкани.
В някои от случаите, заболяването може да се окаже фатално за организма с образувалите се язви и абсцеси, които в последствие водят до сепсис.
Най-често целулитът засяга долната част на тялото, по-рядко се появява в горната и в областта на слабините.

Съществуват различни форми на целулит.
Едната от тях е еризипел – характеризира се с появата на червени петна по повърхността на кожата, причинени от стрептококи. Няколко дни преди началото се появява и треска.

Некротизиращият фасциит е друга форма на целулита. Той се причинява от стрептококи от А групата и може да доведе до тежко инфектиране на кожата.

Другият вид е периорбитален целулит, който предизвиква сърбящи и болезнени зони в областта на очите.
Той води до повишаване на телесната температура и увреждане на зрението. Важно е да бъдат предприети спешни мерки, за да се избегнат трайни увреждания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *