Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекуват лишеи по кожата?

Лишеите, които излизат по кожата, често дължат появата си както на атмосферните условия, така и на други, неустановени причини

лишеи Вятърът и влажният въздух често причиняват лишеи – промени по кожата на тялото, най-често по откритите части. Лишеите са хронично рецидивиращ обрив, който се дължи на възпаление. Обривът се характеризира с малки, плоски подутини, които могат да се превърнат в груби, люспести плаки по кожата. Засегнатите места загрубяват, кожата се пигментира или обезцветява.

Макар да не представляват сериозен здравословен проблем, лишеите трудно се поддават на лечение. Ако сърбежа или появата на обрива са неприятни, локалните кортикостероиди кремове могат да помогнат. Но те пък имат прекалено много противопоказания и действието им е само за ден-два. При по-тежки случаи, лекарите могат да препоръчат орални медикаменти или терапия с ултравиолетова светлина. Оралните медикаменти могат да включват курс с перорални кортикостероиди като преднизон или метронидазол. Има и немалко рецепти от алтернативната медицина, които добре се справят с упоритите лишеи по кожата.

Опитайте с фитотерапия. Градинската ружа, наричана още бяла ружа, притежава противовъзпалително и успокояващо действие. Растението съдържа голямо количество растителен клей, аминокиселината аспарагин, пектин, танини, етерично масло. Използването му с терапевтична цел няма странични ефекти.

За да заличите лишеите и да възвърнете здравия вид на кожата, направете компреси с настойка от ружа. Тя се приготвя много лесно. 2 супени лъжици листа и корени киснат 1 час в 300 г студена вода, след което настойката се прецежда.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *