Зависимостта от телефона – знак за емоционална нестабилност

Колкото по-дълго време човек прекарва с телефон в ръка – толкова по-зле за здравето му

зависимост В проучване на изследователите от университета Бейлър са участвали 346 мъже и жени на възраст от 19 до 24 години. Средната възраст на доброволците е 21 години. Участниците попълнили подробни въпросници, предназначени за оценка на степента на зависимост от мобилния телефон и дали информация за техните лични качества, съобщава The Daily Mail .

Проучването показва, че за хората, които не могат да живеят без телефони, са характерни промени в настроението и импулсивно поведение. Учените са открили връзка между зависимостта от телефона и емоционалната нестабилност, както и невъзможността на човек да се съсредоточи върху онова, което върши в момента, или трябва да се свърши по-късно.

Зависимостта от електронни устройства – смартфони, таблети лаптопи се открива по-често сред екстровертите, отколкото сред интровертите. Според изследователите, хората, които често сменят настроението си са обвързани с постоянна проверка имейла или изпращане на съобщения. Точно тези дейности биха спомогнали за стабилизиране на емоционалното им състояние.

В допълнително проучване експертите са установили, че студентите отделят на мобилните си телефони твърде много време. 60% от участниците в проучването са се притеснявали, когато мобилният е изчезвал от тяхното полезрение. Някои са прекарвали времето си с телефон в ръка в продължение на десет часа на ден. Като цяло, минималното време,което доброволците доброволците отделяли на своите дигитални джаджи е около 95 минути на ден, за да си чатят. За да изпратят имейл – 49 минути, а за проверка на Facebook – 39 минути.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *