Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бобовите храни са полезни за сърцето!

Бобовите храни, колкото и странно да звучи, са семена. Зрелият фасул расте в шушулки, подобно на зеления. Преди да стигне до търговската мрежа, той се изчиства от шушулките и се пакетира.

bobovi
Бобови храни

Тъй като бобовите храни са семена, или ембриони, те са богати на хранителни вещества, включително фолат и желязо. В тях има и много протеини, като една купа леща осигурява на организма почти 18 грама от тях, почти порция говеждо филе.

Лечебни свойства

Бобовите храни са полезни за сърцето благодарение на съдържанието им на разтворими влакнини, които поглъщат холестерола, преди тялото да го отдели в кръвта и да го отложи по стените на артериите. Според проучванията хранителните режими с висок прием на разтворими влакнини понижават общото съдържание на холестерол в организма с 10-15%. В комбинация с протеините в бобовите храни, тези разтворими влакнини се отразяват благоприятно на нивото на кръвната захар. А магнезият отпуска артериите и свободното движение на кръвта, което понижава артериалното налягане. А в заключение ще цитираме резултатите от едно скорошно изследване, което класира бобовите храни сред най-добрите източници на антиоксиданти.

Здравен съвет

Избирайте бобовите храни с червен цвят, тъй като в тях има най-много антиоксиданти. Бобовите храни съдържат най-голямо количество протеини от всички храни с растителен произход, но протеините в тях са непълни. Те ще станат„пълни“, ако добавите ориз към храната си.

Оптимален прием: Половин чаша на ден.

Съвети ва пазаруване: Ако купувате пакетиран, а не консервиран фасул, той трябва да се вари по-дълго. Избирайте фасул, който не е по-стар от една година. Купувайте зелен фасул от надежден магазин с много клиенти.

Ключови съставки: Фолат (витамин В), витамини А и С, протеини, желязо

Полезни съвети

  • Съхранявайте зрелия фасул в стъклен буркан със сушени люти чушки, които ще го предпазят от молци. Ако предпочитате пикантни ястия, оставете лютата чушка при готвенето.
  • За да избегнете отделяне на газове след консумация на бобови храни, сменяйте водата, в която кисне фасула, няколко пъти. Никога не го варете във водата, в която се е изкисвал. Може да изберете консервиран фасул, който предизвиква по-малко газове, но не забравяйте да го измиете преди готвене.
  • Можете ga похапвате печена леблебия. Смесете две купи измити и изсушени зърна с разбит белтък и смес от подправки (чили, червен пипер, канела, джинджифил и индийско орехче). Печете на 200 °С, като разбърквате от време на време.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *