ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диетоложката Енджи Касабие: Погрешното спазване на постите разболява

В интервю, което диетоложката на звездите Енджи Касабие даде обяснява за погрешния начин на постене и защо той е опасен за нашето здраве

Endji-Kasabie Според нея повечето хора се хранят изключително непълноценно и еднообразно. Те наблягат предимно на тестени изделия и макарони. Така напълняват и вместо да пречистят организма си, го товарят и после се опитват да се справят с пораженията.

По време на постите спокойно може да се яде повече леща, спанак, броколи, картофи. заетите жени трябва да забравят за филиите с лютеница. Според диетоложката целта на постите е организмът да се прочисти, а не да го натоварваме, и то с еднообразна храна.

Енджи Касабие споделя и една лесна и бърза рецепта за здравословно приготвяне на лещата по време на пости.

Лещата се вари с малко вода и се овкусява с лимон, чесън, зехтин, сол и пипер. отгоре се поръсва магданоз. Хапва се с хляб. Лещата може да се сготви с ориз и върху ястието да се нахвърлят запържени големи шайби лук. Става супервкусно, споделя тя.

Ето го и менто на Енджи Касабие, което може и трябва да се спазва по време на пости.

За закуска може да се хапне тиква с мед и орехи или парче тиквеник. Към 10 ч. – плод или плодово мляко. На обяд -пълнени пости чушки, ориз с леща, пълнени тиквички с ориз и стафиди или само със зеленчуци, стафиди и сирене тофу.

Следобедната закуска може да е плод, пълнозърнести бисквити, сладолед сорбе без мляко, черен шоколад или шейк от соево мляко и ягоди, или черен шоколад.

На вечеря – паста, броколи на фурна с картофи и спанак и соево мляко вместо сметана.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *