ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какви витамини и минерали са необходими за нашия имунитет?

Проучен е потенциала за подобряване работата на имунната ни система на няколко различни хранителни вещества.

Витамин А. Отдавна е известно, че витамин А играе важна роля при инфекции и поддържане на лигавиците, тъй като влияе върху определени подкатегории на Т-клетките, В-клетките и цитокините. Дефицитът на витамин А може да увреди имунитета ви и да повиши риска от заболяване.

Витамин B2. Има известни доказателства, че витамин B2 повишава резистентността към бактериални инфекции при мишки, но какво означава това от гледна точка на подобряване на имунния отговор не е изяснено.

Витамин B6. Направени са проучвания, които показват, че недостигът на витамин B6 може да намали имунния отговор на организма ни. Вземането допълнително на умерени дози от този витамин може да се справи с недостига и да възстанови имунната функция.

Витамин С. Има много изследвания за него, но винаги е изследван самостоятелно. Този витамин работи добре , когато се комбинира с други микроелементи, например цинк.

Витамин D. В продължение на много години лекарите знаят, че хората, страдащи от туберкулоза, се справят добре с болестта на слънчева светлина. Изследователите са установили, че витамин D, който се произвежда от кожата при излагане на слънчева светлина, дава антимикробен отговор на бактерията, отговорна за туберкулозата. Дали витамин D има подобна възможност да се пребори и с други заболявания и дали приемането на витамин D във вид на хапчета е от полза, са въпроси, които трябва да бъдат решени с по-нататъшни  проучвания.

Витамин Е. Изследвания са направени за ефикасността на имунния отговор на организма при заболяването хипатит В, но това не се получава при дифтерия и пневмококова инфекция.

Цинк. Този микроелемент е от съществено значение за клетките на имунната система и при недостиг могат да се нарушат функциите им. Трябва да знаете, че дневната доза е 15-25 мг на ден и не бива да се превишава.

Селен. Има направени изследвания, според които хората, които нямат достатъчно селен в организма си, са застрашени от рак.

В момента продължават да се изследват ефектите от комбиниране на селен и витамин Е за превенция на рак на простатата.

Една добре балансирана диета може да ви достави всички необходими витамини и минерали за организма.

витамини
Витамини за силна имунна система

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *