Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Паричните проблеми причиняват хранителни разстройства

Всяко едно сътресение във финансовото състояние има пряка връзка с онова, което се случва, докато се храним

 

проблем В проучване, направено наскоро от изследователите от Университета на Саутхемптън са присъствали над 400 студенти. Доброволците трябвало да отговорят на въпроси за финансовото състояние на техните семейства и дали имат финансови затруднения, като задължения към банки и т.н. В допълнение, те направили и тест за оценка на отношение им към приема на храна, предава Zee News.

Изследователите открили: финансовите затруднения създават повишен риск от развитие хранителни разстройства сред жените студенти. Негативните нагласи на момичета към храната и храненето, например, чувство на вина след хранене, идват заедно с краткосрочните или дългосрочни финансови затруднения.

Това означава, че има нещо като омагьосан кръг. Негативните нагласи към храната се увеличават с риска от проблеми с парите, и тези проблеми се изострят заради негативното отношение към приема на храна. Според учените, хората с по-висок риск от хранителни разстройства чувстват, че губят контрол на финансовото си състояние. Ето защо, те си налагат някакви собствени ограничения към храната, за да заблудят себе си, че контролират другите области на живота си. Или преяждат, за да компенсират липсата на спокойствие по отношение на финансовите им дела.

Изследователите също така изследвали връзката между социално-икономическия статус и нагласите към храната. Проблемни отношения с храната са по-чести при жените от по-бедните семейства. При по-младите хора не е открита връзка между финансовите затруднения и хранителните разстройства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *