ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Драконовият плод или питаята – какво лекува?

Питаята е плод с много странна форма и външен вид, но с много ползи за здравето. Щом го погледнете и веднага разбирате, че става въпрос за много екзотичен плод.

pitaya
Питая – драконов плод

Щом го погледнете и веднага разбирате, че става въпрос за много екзотичен плод.

Той е създаден в Америка, а впоследствие се разпространява и в Азия. Драконовите плодове обичат топъл климат. Те най-често се правят на сок, но могат да се използват и за направа на сладкиши или плодови салати. Считат се за супер плодове, защото имат много съставки, които помагат на здравето ни. Отвътре прилича на киви, заради малките черни семчици, но може да бъде сладък или горчив на вкус, в зависимост от сорта. Познат е още и с името питахая.

Той съдържа много малко калории и е отличен избор, ако искате да направите нещо добро за здравето си и без да се налага да мислите за излишните килограми.

Витамин С

Витамин С е един от най-важните витамини за организма ни. Драконовия плод е с много голямо количество витамин С, който гарантира, че тялото ни ще държи на разстояние бактериите и вирусите, а вероятността да се разболеем от настинка или грип е минимална.

Доказано е, че е по-добре да се яде сушен драконовия плод, защото по този начин тялото ви получава повече витамин C.

Интересен факт е, че 100 грама са достатъчни, за да получите половината от необходимия дневен прием на витамин С.

Антиоксиданти

Голямото количество антиоксиданти могат да се преборят със свободните радикали, вещества, които могат да разрушат здравите клетки в тялото ни.

Антиоксидантите в плодовете са винаги по-добър избор от други източници.

Като се има предвид, че питаята намалява броя на свободните радикали, това означава, че намалява и възможността за получаване на рак.

Диабет

Питаята много добре контролира нивото на кръвната захар, което означава, че имаме по-малък шанс да получим диабет.

Храносмилане

Този плод има хубава сума на фибри, които помагат на храносмилателната ни система. Те стимулират храносмилането и червата, което означава, че няма да имаме проблеми със запек. При добра работа на храносмилателната система, се намалява възможността за рак на дебелото черво.

Прочетете още лечебни ползи като кликнете на продължение по-д0лу!

Продължение

 

 

Супер плодове от Азия за здраве и красота!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Драконовият плод или питаята – какво лекува?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *