Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Още лечебни ползи на питаята

Част 1

Метаболизъм

 

Питаята е много добра за временно ускоряване обмяната на веществата. Това означава, че ние по-лесно ще загубим калориите и поддържаме нормално тегло. Този плод  съдържа определени количества протеини и много малко мазнини, което означава, че е много добър и отговаря на здравословното хранене.

pitaya-kaktusБременност

Драконовите плодове са безопасни за консумация по време на бременност. Те съдържат фибри, магнезий, калий и калций. Както казахме съдържа много витамин С, а и витамин В. Всички тези съставки са много полезни по време на бременност.

Слабително

Питаята се смята за естествен лаксатив. Това е така, защото тя съдържа големи количества витамин С,  много фибри, фосфор, калций, антиоксиданти и ненаситени мастни киселини.

Отслабване

Тези плодове съдържат добро количество фибри, което означава, че са много добри за прочистване на храносмилателния тракт, засилване на метаболизма и загубата на тегло.

Астма

 

Големите количества витамин C и другите минерали гарантират здравето на дихателните пътища и питаята може да бъде много полезна, ако имате проблем с астма.

Холестерол

Тези плодове успешно контролират нивото на холестерол в кръвта, което означава, че вероятността да получите запушени артерии, инфаркт и други сърдечно-съдови заболявания се намалява много.

Съвет за консумиране

Преди да започнете да ядете тези плодове трябва да сте сигурни, че са узрели. Узрелият плод е розов, не много твърд и не много мек. Срежете го наполовина и извадете вътрешността с лъжица. Черупката не се яде, нито има някакви ползи за здравето.

Странични ефекти

Питаята  всъщност няма странични ефекти и се препоръчва за бременни жени и при кърмене.

От друга страна, тя не трябва да се консумира в големи количества. Яжте го, както ядете цитрусови плодове – по 1-2 на ден и ще имате само ползи за здравето си. Драконовият плод може да се намери в големите вериги супермаркети у нас.

 

Отслабвайте с алое!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *