ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да лекуваме депресия без хапчета

Всеки десети възрастен страда от депресия – така поне твърди науката. Затова и лекарствата за подобни проблеми никак не са малко.

deprПовечето помагат, но си имат и странични ефекти, признават от medikforum.ru. Това е и причината за интерес към лечението на депресиите чрез естествени средства, без хапчета. Ето някои от начините:

  • Светлинна терапия. Тя подобрява настроението на онези хора, които страдат от сезонно афективно разстройство. Жертвите му усещат депресията сезонно, по правило през зимата. Настроението им се подобрява под въздействието на ярки светлини.
  • Масаж. Няма сериозни научни изследвания за ползата от масажа в тази посока. Въпреки това публикации в American journal of psychiatry твърдят, че масажът притежава потенциални възможности за неутрализиране на тревожност.
  • Хранителни добавки. Известни са някои въздействия върху състоянието на психиката и при опитите за преодоляване на депресии. Специалистите препоръчват да се увеличат ненаситените мастни киселини омега-3 и витамин D в храната или чрез хранителни добавки. Това все пак не бива да се прави самоволно – желанието ви трябва да се обсъди с лекар, особено ако сте на постоянна терапия заради някакво хронично заболяване.
  • Психотерапия. Това е най-добрият и най-задълбочено изучен нелекарствен метод срещу депресиите. В това отношение доказателствата за ефекта от приложението му са достатъчно убедителни. Ако решите да се подложите на психотерапия, постарайте се да си намерите добър специалист. На всяка цена!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *