Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Помага ли хиропрактиката при астма?

Вероятно мислите, че хората с болки в гърба или други проблеми с мускулите и ставите търсят помощта на специалисти в подобна област, но към тях се обръщат все повече пациенти с астма и алергии. Обикновено хиропрактиката включва манипулации по ставите, употребата на средства за физиотерапия като ултразвук за укрепване на мускулите и за намаляване на възпалението, както и рехабилитационни упражнения.

Какво показват проучванията?

Изследванията не са достатъчни, а откритията им са противоречиви, какъвто е случаят с повечето алтернативни терапии. Едно проучване сравнило ефекта от спинална манипулация при деца с лека до средно изразена астма с резултатите от симулирана терапия (плацебо). Въпреки че симптомите на заболяването намалели, както и употребата на бета2-агонисти с краткотрайно действие, а качеството на живот се подобрило и за двете групи, нямало значителни разлики между тях. Друго изследване сред 36 деца на възраст между 6 и 17 години установило, че след три месеца комбинирана терапия при хиропрактик и оптимално медицинско лечение пациентите оценили доста по-високо качеството си на живот, степента на заболяването си – като намаляла, а благотворният ефект се задържал цяла година. hiropraktikaНо обективни тестове на белите дробове не показали съществена промяна.

Предпазни мерки

Сериозните усложнения са рядкост, като най-често срещаният страничен ефект е краткотраен дискомфорт. Но се пазете от специалисти, които веднага ви препоръчват курс на лечение от няколко месеца или седмици с по няколко посещения седмично.

Цена

Варира според професионалиста.

Равносметка

Отново няма ясно становище по въпроса. Доказателствата, свидетелстващи в полза на обективно психологическо подобрение на астмата в резултат от хиропрактика, са недостатъчни. Повечето наблюдавани случаи са със субективно подобрение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Помага ли хиропрактиката при астма?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *