Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Морските дарове отключват автоимунни заболявания

Автоимунните заболявания са сред десетте главни причини за преждевременна смърт при жените. Сред тях са ревматоидният артрит, множествената склероза, възпалението на дебелото черво.

darПри автоимунните заболявания имунната система погрешно атакува собствените ни здрави клетки, приемайки ги за болестотворен нашественик, описват от meddaily.ru. Изследователи от Мичиганския университет са направили изследване за причините, които най-често отключват автоимунните заболявания. За целта били изследвани данните на жени на възраст 16-49 години в мащабно национално проучване за здравето и храненето от 1999 до 2004 година. Така било установено, че рискът от автоимунно заболяване нараства под въздействието на живака в морските дарове. Особено негативно се отразява той на жените във фертилна възраст.

Силното въздействие на живака се оказва свързано с голямото количество автоантитела – маркери на автоимунните заболявания. Според специалистите живакът е в най-висока концентрация в храни като риба меч и скумрия, а най-малко в риба тон-консерва, скариди и сьомга. Учените предупреждават, че същевременно в морските дарове има много полезни вещества, затова не си струва да се отказваме от тях. Трябва да следим просто какво точно от този асортимент ядем; това се отнася с най-голяма сила за жените.

И по-рано е коментирана потенциалната опасност от консумацията на морски дарове заради замърсяването на световния океан. Нерядко в риби, скариди и миди са откривани опасно високи концентрации на тежки метали. Това крие специфичен риск за младите жени, особено ако са бременни. Всъщност опасността изглежда само теоретична, тъй като този тип храни не винаги са широко достъпни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *