Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо хапването на кисело мляко е полезно за венците?

Любители на киселото мляко, радвайте се! 

kiselo venciТо е не само пълно със здравословни хранителни вещества, които правят костите ви силни! Има изследвания на учените, които показват, че с кисело мляко можете да се защитите срещу заболяване на венците. Изследователи от Япония  са анализирали хранителния прием на близо 1000 възрастни и са открили, че тези, които го консумират имат най-здравите венци.

Техният доклад установява, че пробиотиците (известни още като „добрите бактерии„) са едни от възможните шампиони на здравето на венците. Пробиотиците са живи активни култури, използвани за ферментиране на храни, като например кисело мляко и кефир (ферментирало мляко) и проучванията показват, че те могат да подобрят храносмилането и да повишат имунитета. Що се отнася до здравето на венците, все още не е ясно колко кисело мляко (или други ферментирали млечни продукти) човек трябва да консумира, за да се възползва от предимствата, казва Йошихиро Шимазаки от университета в Кюшу, водещ автор на изследването.

Отсега е ясно, обаче, че пародонтозата засяга повече от един на всеки трима възрастни. Вредните бактерии се натрупват върху зъбите (като плака) и в крайна сметка се втвърдят в зъбен камък, който води до възпаление на венците. Експертите смятат, че пробиотиците могат да помогнат като се противопоставят на растежа на „неприятелски“ бактерии в устата.

Поддържането на добра устна хигиена не е просто въпрос на естетика. Ако не бъде овладяно, заболяването на венците може да повиши риска от инфаркт и инсулт, обяснява Шимазаки. Има теория, според която бактериите в устата се инфилтрират в кръвния поток, което води до възпаление на артериите и увеличаване на риска от сърдечни заболявания.

В крайна сметка: Богатото на пробиотици кисело мляко може да запази вашите венци и от там и сърцето ви здраво. Така че яжте хубаво българско кисело мляко, подквасено с жива закваска!

 

Какви чудеса „прави” киселото мляко?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *