Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето кои са най-честите причини за загубата на слуха!

Световната здравна организация заявява, че прекаленото излагане на шум е основната предотвратима причина за оглушаване. Но не и единствената. Има и други влияния върху слуха, много от които могат да бъдат ограничени.

Изненадващо е, че липсата на физическа активност и болните зъби се свързват със загубата на слух. Редица медикаменти също могат да причинят нарушение на способността да чувате или да причинят шум в ушите, но често една малка промяна в рецептата може да разреши проблема. Лошото кръвообращение във фините нервни клетки на вътрешното ухо засяга функционирането на ушите, което води до проблеми със слуха и равновесието. Здравословното хранене и редовното спортуване могат да намалят вероятността от оглушаване. Диабетът или високото кръвно налягане също трябва да бъдат контролирани и правилно лекувани.

слух
Спрете цигарите, за да се радвате на добър слух

Спрете цигарите в името на слуха си

Според едно американско изследване сред близо 4000 души пушачите са изправени пред почти 70% по-висок риск от загуба на слуха в сравнение с непушачите. Тютюнопушенето намалява притока на кислород към ушния охлюв и възпрепятства функционирането му. Затова, ако цените слуха си, спрете цигарите. Ако се нуждаете от помощ, се посъветвайте с личния си лекар.

Тичайте за здраве

Всички знаем, че физическата активност е полезна за общото ни здравословно състояние, но колко хора са наясно, че е тя е благоприятна и за слуха?

Проучванията сочат, че колкото сме по-активни, толкова по-вероятно е да се радваме на добър слух, тъй като спортуването понижава риска от артериални заболявания, увреждащи вътрешното ухо. Няколко маломащабни изследвания обаче предполагат, че усилените тренировки на фона на силна музика, особено през слушалки, могат да повишат вероятността от загуба на слуха. Счита се, че физическите процеси, които настъпват по време на тренировка, могат да направят вътрешното ухо по-податливо на вредата от шума. Затова не слушайте силна музика през слушалки, когато тичате за здраве и помолете фитнес инструктора да намали звука на енергичната, мотивираща музика.

Здрави зъби, идеален слух

Колкото по-добро е състоянието на зъбите ви, толкова по-малка е вероятността да загубите слуха си с напредването на възрастта, но не е ясно защо. В изследване сред над 1000 души учените установили, че всеки липсващ зъб се свързва с удвояване на риска от загуба на слуха. Не забравяйте, че заболяванията на зъбите допринасят и за развитие на сърдечносъдови проблеми, което може да доведе до увреждане на артериите и в ушите. Независимо каква е причината за тази връзка между здравето в устната и в ушната кухина, си заслужава да се грижите за зъбите си. Обръщайте внимание на хигиената в устата и ходете редовно на стоматологични прегледи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *