Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Синдромът на разбитото сърце – да умреш от мъка по любимия

Има случаи, в които възрастни хора умират в един ден, една седмица или единият си отива само месец, след като другият е починал

разбито сърце Едновременната смърт е доста често явление. Възрастни двойки, живели заедно десетилетия наред, си отиват пак заедно. Човек приема това с меланхолия, тъй като изводът е, че любовта наистина е вечна и продължава дори след смъртта.

Медицината е изследвала феномена и има термин за него -синдром на разбитото сърце. Смята се, че той настъпва при загуба на много близък човек. А овдовяването се смята за най-стресиращото събитие в живота на хората.

Траурът и скръбта сами по себе си са тежки душевни страдания, но мнозина забравят, че при тях има и физически компонент. Стресът предизвиква големи беди за здравето, особено ако е силен и внезапен, както е при смърт на най-ближния. Най-много от него страда сърцето.

И това е другата причина защо научаваме от вестниците за едновременна смърт все на възрастни двойки. Да, те са били отдадени един на друг от десетилетия. Но щом е така, и двамата са доста възрастни. А е годините организмът на старците е станал доста по-крехък.

Затова и не чуваме за млади двойки, умрели заедно. Просто организмът на преживелия съпруг е по-устойчив и е издържал на синдрома на разбитото сърце.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *