Пъпки по езика? Как и защо се появяват?

Прочетете за причините за появата и средствата за борба с това неприятно заболяване

 

ezik Какво е акне по езика? В действителност това не е точно акне, а най-обикновени пъпки, защото както е известно в езика няма мастни жлези. Може да чуете да наричат този проблем и ​​глосит – възпаление на езика. На него се появяват израстъци, наподобяващи по форма пъпки. В допълнение към тези прояви, езикът набъбва и става по-голям.

Най-честите причини за акне по езика:

1. Алергии
Пъпката е призив за, че даден продукт не е за вас. Това може да бъде реакция и от паста за зъби. Наблюдавайте какво се случва в устната ви кухина и се откажете от този продукт.

2. Недохранване
Обърнете внимание на това, което ядете. Пикантна, твърде гореща храна и алкохол може да предизвика акне. Решението? Диета.

3. Заболявания на вътрешните органи
Акнето може да бъде един от симптомите на заболявания, като например, туберкулоза или кандидоза. Ако проблемът не си отиде за няколко дни, вие отидете на лекар.

4. Механични повреди
Отхапване на езика или друга травма може да предизвика появата на пъпки.

5. Гангрена, язви или херпес.
Всякаква мръсотия, която попада в устата по една или друга причина, може да предизвика появата на гангрена, язви или херпес. Те от своя не идват преди да се появят пъпките по езика.

Толкова много причини за пъпки по езика, а как да се справим с тях?

1. Повишете имунитета
2. Ако причината за пъпките е стоматит, нанесете дебел слой мед или паста за зъби по повърхността на езика.
3. Използвайте масло от праскова масло и шипково масло. Изплакнете устата си с отвара от жълтурчета, жълт кантарион, градински чай, или разтвор на сода.
4. След ухапване на езика или нараняване от храна не яжте пикантни, топли и пържени храни.
5. Спрете да използвате червило, освежители за уста и обичайната пастата за зъби. Това ще помогне да се определи дали има алергия, както и да се премахне проблема.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Пъпки по езика? Как и защо се появяват?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *