Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пилешката супа си остава загадка за медицината

Много културни традиции по света включват рецепта за пилешката супа като работещо лечебно средство при простуда. Ефектът е доказан.

supaМедиците признават, че пилешката супа наистина помага да се овладее заболяването симптоматично (medikforum.ru). Все още обаче не е ясно как се получава този ефект.

През 2000-та година научното издание Journal of the American College of Chest Physicians публикува статия с медицински доказателства за лечебната сила на пилешката супа. Правилно приготвената супа действително съдейства за лечение на острите респираторни заболявания, резюмират авторите на публикацията.
14 години по-късно други медици решиха да проверят доколко вярно е това твърдение. Екип от Държавния университет в Небраска е направил поредица от експерименти, чиято цел била да потвърдят или отхвърлят въздействието на супата.

Специалистите си поставили задача да проверят как супата действа на неутрофилите – вид левкоцити, които се включват при простудни заболявания. При остри респираторни инфекции неутрофилите активно мигрират към поразените зони и причиняват възпаление с всичките му неприятни странични ефекти.
Лабораторните експерименти показват, че пилешката супа блокира активността на неутрофилите. В резултат на това до огнището на възпалението пристигат по-малко количество от тях, възпалението е потиснато и на болния му олеква. И колкото по-гъста и богата е супата, толкова по-голяма е целебната й сила.
Механизмът наистина е разкрит, но защо става така си е научна загадка. Ръководителят на проекта – професор Стивън Ренард предполага, че в пилешката супа има ингредиент, все още неидентифициран от науката.
В обикновените храни има маса биологично активни компоненти. Светът вероятно е пълен с такива субстанции, способни да излекуват човека, но ние все още не ги познаваме, признава професор Ренард.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *