Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колко често трябва да ходим до тоалетна по голяма нужда?

Всеки е различен и не съществува „нормално“, когато става въпрос за изхождане. 

goliama nujdaКакто се казва „в границите на нормата” обхваща три пъти на ден до веднъж на всеки три дни, което означава, че средностатистическият човек се изхожда нормално по веднъж на ден.

При изхождане четири и повече пъти на ден или тънки, или редки изпражнения, се  квалифицират като диария. Това е често срещано състояние, което обикновено не е сериозно. Срещат се и изключение на по-тежки случаи при по-възрастни, млади или болни хора, чиито тела не могат лесно да възвърнат течностите,  загубени чрез диария. Острата диария обикновено е резултат от инфекция и си отива доста бързо. Персистиращата диария трае две седмици и повече, а хроничната диария трае по-дълго от един месец. Най-често срещаните причини са инфекции, медикаменти, синдром на раздразнените черва (IBS) и неправилно хранене (което може да означава развалена храна). По време на такива състояния трябва да пиете повече течности, за да избегнете обезводняването. Диарията се лекува с глад и течности. Не се пие алкохол, кофеин, мляко и плодови сокове. Хранете се в краен случай и то само с препечен хляб, варен ориз и варени моркови.

Има много ефикасни лекарства, които бързо спират диарията и едно от тях е диаростад. Вземат се две таблетки и след това по 1 таблетка след всяко изхождане, докато спрат напъните. Най-често след третия прием диарията спира. Ако диарията продължава повече от 48 часа или е придружена от висока температура или дехидратация, консултирайте се с лекар.

Изхождането по-малко от веднъж на всеки три дни се квалифицира като запек. Въпреки че обикновено не е сериозен проблем, запекът може да бъде много болезнен и причинява хемороиди.  Честите причини за запек са недостатъчна консумация на фибри или нисък прием на течности, прекомерна употреба на кофеин и алкохол, лекарства, хронична злоупотреба с лаксативи, психични проблеми (като депресия), някои храни, както и различни заболявания. Яденето на много фибри (ядки, пълнозърнести храни и плодове), упражнения и вода могат да намалят шансовете за получаване на запек. Освен това не трябва да седите на едно място повече от 50 минути. На всеки час седене, правете разходки по 10 минути.

 

Какви чудеса „прави” киселото мляко?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *