ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

11 важни причини да пиете повече вода!

Да пиете повече вода е важно за живота ви! Водата е втората най-популярна напитка в света след безалкохолните. Това е страшна статистика, тъй като сладките напитки са огромна опасност за здравето и увеличават риска от затлъстяване, инсулт и други сърдечни проблеми.

voda
Вода

Въпреки това, тези опасности могат да бъдат избегнати, ако хората избират да пият вода, която не води до отрицателни странични ефекти. Ползите наистина са безкрайни. Вижте само!

  1. Баланса на течностите. Около 60 процента от тялото ни е вода. Пиенето на достатъчно от нея поддържа водния баланс на организма, което спомага за транспортирането на хранителните вещества, регулирането на телесната температура, смилането на храната и др.
  2. Контрол на калориите. Многобройни изследвания са открили връзка между консумацията на вода и да загубата на тегло. Причината е, че водата просто помага на хората да се чувстват сити и те консумират по-малко калории.
  3. Мускулно гориво. При потенето мускулите губят вода. И когато не разполагат с достатъчно вода, те се уморяват. Така че за допълнителна енергия, опитайте да пиете повече питейна вода.
  4. Без пъпки по кожата. Определени токсини в организма предизвикват запушени пори и акне. Водата промива тези токсини и намалява риска от появата на пъпки.
  5. Бъбречната функция. През нашите бъбреци преминава 200 л кръв дневно, от която те отсяват отпадъците и транспортират урината до пикочния мехур. Затова  бъбреците се нуждаят от достатъчно течности.
  6. Умствена концентрация. Чаша вода може да ви помогне да се концентрирате и да останете свежи.
  7. Премахва умората. Един от най-честите симптоми на дехидратацията е умората . Просто още една причина да пиете повече вода.
  8. Против махмурлук. Ако сте прекалили предния ден с алкохол, изпийте на сутринта две чаши вода и след 10 минути няма да имате главоболие!
  9. Превенция на болката. Болки в ставите и мускулни крампи – всичко може да се случи, ако тялото е дехидратирано.
  10. Подобрява храносмилането. Никой не иска да мисли за храносмилането, но трябва да знаете, че с достатъчно питейна вода, вие помагате на дебелото черво.
  11. Подобрява паметта. Едно проучване в Лондон открива връзката между студенти, носещи вода в изпитната зала и по-добрите им оценки, което предполага, че H2O подобрява запаметяването.

Промийте мазнините от тялото си с тази напитка!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *