ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да утешим плачеща жена?

Мъжът се обърква, когато види жена да плаче

жена Жената пък с учудване осъзнава какво въздействие имат сълзите й върху мъжете. Някои ги използват като оръжие за печелене на надмощие в конфликтни ситуации. Но не всички. Тази женска тактика е хем лицемерна, хем погрешна. Тя неизменно спира да дава резултат.

Най-често жените плачат, защото не могат да се удържат. Сълзите им са знак за безпомощност, отчаяние, голяма тъга или и трите заедно. Мъжете реагират на тях по някой от следните начини:

Гледат жената с леко отворена уста, все едно надзъртат в деколтето й.

Спускат се и непохватно потупват жената по рамото и с поглед, забит в отсрещната стена, само повтарят „хайде, хайде“.

Отдръпват се от жената, без да я изпускат от очи, сякаш е гърмяща змия.

Казват: „Недей да плачеш!“, все едно това още не се е случило.

Правят се, че жената не плаче.

Мъжете губят увереността си пред плачещата жена, защото самите те плачат рядко пред хора и затова не знаят как да постъпят. Но всеки от посочените по-горе варианти на поведение има обратен ефект и предизвиква нов изблик на сълзи.

При всички случаи – и в службата, и вкъщи, мъжете трябва да имат предвид, че плачещата жена си е същата жена. Тя не е загубила разсъдък, нито е станала опасна. Все пак женските сълзи не сеят смъртоносна зараза. Ето защо най-добре е да се направи следното:

В службата

Кажете: „Жалко, че си разстроена. Зле ли ти е? Мога да изляза или искаш да поговорим?“ После й поднесете чаша вода, но не и носната си кърпичка.

Вкъщи

Кажете: „Успокой се. Не си виновна.“ После я прегърнете, най-добре веднага. Дръжте я в прегръдката си, докато тя не се отблъсне, дори да ви мокри ризата. Накрая й поднесете чаша вода, но не и носна кърпичка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *