ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За болни стави: класически мехлеми връщат свободата на движението

Не трябва да правите кой знае какви експерименти, когато става дума за лечение на болни стави

chai Достатъчно е да заложите на класическите рецепти, които са доказали своето добро действие през годините. Ползва ли са ги нашите баби, ползвали са ги техните баби – защо да не ги ползваме и ние?

Една от най-популярните рецепти е с невен.
Необходими те съставки са:
50 г изсушен цвят от невен
500 мл зехтин

Приготвяне

Смесете съставките и ги оставете на слънце за 20 дни, прецедете сместа и я дръжте на хладно и тъмно място. С памуче внимателно почиствайте кожата си с нея, особено възпалените места.

Маслото от зехтин и невен лекува от синини и ожулвания до изгаряния и ухапване от насекоми. Полезно е при екземи, слънчево изгаряне, обриви, раздразнения, подсичане.

Мехлемът се приготвя и от мас и невен. Нарежете на ситно 100 г стръкове и цветове от билката и ги сложете в 400 г сгорещена, промита няколко пъти с вода свинска мас. Запържете леко сместа и я отстранете от огъня. На следващия ден я затоплете, прецедете през двойна марля в буркан и я дръжте в хладилника. Може да се добавят и етерични масла – от чаено дърво, кокосово или лавандулово, и пчелен восък, но ефектът се дължи главно на невена.

И още 2 рецепти:

Счукват се 6 черни маслини заедно с костилките и 3 скилидки чесън до еднородна паста. Тя се намазва на парче памучен плат и се налага болното място. Завързва се за 2 часа с шал, за да не пада. Прилага се 5 дни.

3 с. л. ориз се измиват и се заливат със студена вода от вечерта. Сутринта се сваряват на рядка каша, без да се соли. Яде се 3 часа преди закуска.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *