Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Каква точно е ползата от пълнозърнестите храни

Пълнозърнестите храни намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и подобряват шансовете за дълголетие.

brotУчени от Харвард обявиха резултатите от проучване за зърнените храни, продължило 26 години. Екип на Харвардското училище за обществено здраве са доказали, че храненето с продукти от цели зърна забавя процесите на стареене и предпазва от заболявания на сърдечно-съдовата система.

През целия период на изследването са били наблюдавани показателите на 74 000 мъже и 75 000 жени, за да се разкрие и докаже каква е връзката между храненето и заболяванията на сърцето и кръвоносните съдове, описват от kp.ru. В крайна сметка станало ясно, че хората, които изяждат всеки ден средно 28 грама цели зърна под различна форма, намаляват опасността от преждевременната си смърт с 5%, както и с 9% – риска от сърдечно-съдово заболяване.
Главно условие е зърната да са вложени в храната целите, т.е. става дума за пълнозърнести храни – например царевични или овесени; особена полза има и от триците.

Още един въпрос вълнува потребителите в тази посока: хляб от какви зърна да се яде, за да не трупаме наднормени килограми? Тук има една всеобща заблуда, според която от всеки хляб се напълнява. На практика дори онези, които искат да отслабнат, могат да си похапват хляб. Но трябва много да се внимава при избора му – той трябва да е от подходящото брашно. Ако например в хляба се влага ленено брашно, насъщният ще бъде наситен с манган, калий и селен. Ще съдържа също мастни киселини, хранителни влакна и фитоестрогени, с чиято помощ ще се помогне на отслабването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *