ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Яжте хляб, за да отслабвате здравословно!

Специалистите реабилитираха хляба, като задължителен елемент на здравословната диета

Американски и немски диетолози напоследък настоятелно препоръчват да не сядаме на масата без хляб, защото той е необходим за здравословното отслабване. Проучванията показват, че след драстична диета, която забранява употребата на хляб в дневното меню, рязко се увеличават случаите на нервни и стомашни проблеми.

Яжте хляб, за да отслабвате здравословно!
Яжте хляб, за да отслабвате здравословно!

Според СЗО на зърнените храни и хляба се пада около 50% от енергията, 30% от протеините и 75% от въглехидратите в нашето меню. Кратък поглед върху историческото развитие на човечеството показва, че за цивилизация се говори, когато нашите предци са започнали да си приготвят хляб.

Съществуват много видове хляб и всеки един от тях е по своему полезен. Важна е неговата роля като източник на енергия и ценни хранителни вещества, необходими за балансирано и здравословно хранене. Витамините от група В са полезни за мозъка и нервите, а фибрите стимулират стомаха и червата, като спомагат за здравословното отслабване.

Експерти-нутриционисти препоръчват да не забравяме за въглехидратите от растителен произход, които са важни за енергийния баланс и правилната мозъчна дейност. Яжте хляб, какъвто ви харесва съветват те, но в умерени количества: грахам, пълнозърнест или ръжен, избирате вие! Филийка бял хляб също е полезна за здравето, защо ни доставя микроелемента калций, обаче за баничките и другите тестени продукти трябва да имате „едно на ум“ – в тях има доста мазнини и различни „Е“-та за „подобрители“.

Зърнените храни и изделията от тях – хлябът, макароните и други подобни засищат, защото въглехидратите в тях се усвояват бавно. Така се поддържа стабилно нивото на кръвната захар и се избягва появата на почти непреодолимия „вълчи глад“, когато сме на диета. Затова яжте хляб, за да отслабвате здравословно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *