Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стопете шиповете и се спасете от болките в ставите с тези ефективни рецепти!

Настойките и лечебните мазила с конски кестен са любимите природни цярове на народния лечител Петър Димков

Според известния билкар акумулираната в тях слънчева енергия благоприятно влияе върху ставите, сухожилията, мускулите. Те са незаменимо успокоително средство за нервната система.

Доказано е, че дивите кестени помагат при артрозни болки.

шиповете
Как да стопим шиповете?

Счукайте кестени и напълнете с тях шише. Налейте догоре спирт или високопроцентов алкохол. Затворете и оставете да престои 3 седмици. Прецедете извлека и с него мажете болното място няколко пъти на ден. Подобна е рецептата с 10 кестена. Те се изпичат, счукват се наситно и към тях се прибавят 3 с.л. спирт. Получената смес се налага на болезнените места и престоява цяла нощ. Може предварително да нанесете мазен крем, който да предпази кожата. Кестенова смес бихте могли да използвате за масаж при шипове и артритни болки. Сложете в голям стъклен буркан 60 леко счукани кестена и 30 аспирина. Залейте с 1 л спирт.

Дръжте 1 месец на тъмно, като през 2 дни разклащате буркана. Преди употреба прецедете през марля или тензух. С получената смес леко масажирайте засегнатите места.

При ставни болки помагат и баните, които се правят с отвара от 50 г див кестен, 50 г листа от орех и 50 г кори от дъб.

спонди гард гел
СПОНДИ ГАРД помага при шипове

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *