Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Научете повече за лечебните сокове от моркови и цвекло!

Морковите и цвеклото са растения с лечебни свойства, но с тях не бива да се прекалява. Вижте защо!

sok morkoviМоркови

Този плод е дошъл при нас от Средиземноморието и Южна Европа. В морковите се съдържат следните витамини – В, PP, E, C, и K. Освен това, те са богати на магнезий, фосфор, пантотенова киселина, желязо и калий.

Сокът от моркови подобрява имунитета и има благоприятен ефект върху зрението. Често се използва при кожни заболявания. Прясно изцеденият сок от моркови е лечебен при язви и, в някои случаи, при ракови заболявания. Много се препоръчва да се пие именно сок от моркови по време на бременност.

Трябва да припомним, че сокът от моркови не може да се съхранява и трябва да се пие веднага след екстракция. Рецепта за него не съществува, тъй като направата му е проста: сложете нарязаните моркови в сокоизстисквачка и пийте без разреждане.

Противопоказания за употреба са повишена киселинност и диабет. Сок от моркови се препоръчва да се пие не повече от 200 грама на ден, защото злоупотребата ще доведе до главоболие, повръщане и летаргия. И ако пиете сок без мярка, то цветът на лицето и тялото ви може да получи оранжев или жълт оттенък.

sok cvekloЦвекло

Най-сигурният начин, който се използва за пречистване на кръвта, е сок от  цвекло. Той е способен при високо кръвно налягане да го нормалицира. Подобрява цялостното здраве и подобрява нервната система. Благотворно влияе при безсъние и е незаменим за анемия.

Сокът от цвекло премахва от организма токсините от черния дроб, пясъка от бъбреците и почиства червата от токсини. Максималният ефект за тези заболявания ще бъде постигнат, ако направите сок като смесите равни пропорции цвекло, краставици и моркови.

Този сок се приготвя с максимален ефект само в електрическа сокоизстисквачка, защото се получава много чист и не гъст.

Сокът от цвекло се пие по около 600 грама на ден. По време на профилактика или лечение се препоръчва да се въздържате от прием на хляб, месо и захар.

 

 

 

Топ 12 на зелените листни зеленчуци и какво лекуват

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *