Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Отвара от тетра при парадонтоза и упорити афти

Смрадликата е малко дърво или храст, чиито листа се ползват с лечебна цел

смрадлика Билката е богата на дъбилни вещества, етерични масла и други ценни елементи. Тя има противовъзпалително, антисептично, кръвоспиращо и затягащо действие.

Вътрешното й приложение трябва да съгласувате с лекар, тъй като дразни лигавиците и може да предизвика повръщане. Много повече са ползите, които бихте могли да извлечете от външната употреба.

Смрадликата, известна още като тетра, е безценен лек за кожни проблеми -възпаления, екземи, трудно заздравяващи рани, гнойни пъпки. Помага при хемороиди и заболявания на устната кухина – стоматити, афти, възпаления на венците. Ако страдате от пародонтоза или възпаления в устата, може да си приготвите вода за жабурене, която да ползвате 1-2 пъти дневно: 100 г ситно
нарязани листа слагате в 1 л вряща вода. Изключвате котлона и когато отварата изстине, я прецеждате. За гаргара има и друга рецепта. 2 сл. листа от смрадлика варете 5 мин. в 1 л вода. Оставете на стайна температура 30 минути и прецедете. Разредете отварата, като долеете вода, докато количеството стане 1 литър. Ползвайте в рамките на 12 часа и съхранявайте при 2-8 градуса.

Така приготвената билкова течност може да употребявате за вагинални промивки и за следродилни рани. Тя помага също при гъбички на краката, като киснете ходилата. Гнойните рани ще излекувате бързо, като ги промиете с отварата или направите компрес.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *