Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Йога – за здраво сърце

Добра новина за хората, които не обичат да тичат или да се потят в спортната зала: заниманията по йога могат да са не по-малко полезни от всеки спорт, гарантиращ здраво сърце!

yogaclassesХоландски учени установиха, че велотренажорът или интензивната аеробика могат да бъдат спестени, коментират от medikforum.ru. Ефектът, който един човек би имал от тях за здравето си, може да бъде постигнат и чрез занятия по йога. Екип от Ротердам – Erasmus University Medical Centre, доказа експериментално, че този вид физически занимания по ефект върху сърдечно-съдовата система не отстъпва на интензивните натоварвания.

Това заключение е много важно, защото има хора, които по ред причини не са в състояние да изпълняват традиционните аеробни комплекси. В същото време те се нуждаят от профилактика на сърдечно-съдовите заболявания и се стремят да намалят риска от негативни събития и преждевременна смърт. Заниманията по йога притежават добър потенциал при нисък травматичен риск. Тези занимания могат да се изпълняват вкъщи, те не изискват специални условия или инвестиции.
Този извод е направен въз основа на 37 изследвания с 2768 участници. Сравнявани са данни за хора, които изобщо не спортуват, спортуват интензивно или се занимават с йога. В сравнение с пасивните доброволци онези, които се занимават с йога, показали редукция на индекса на телесната маса, стойностите на холестерина и артериалното налягане. Установява се, че древната гимнастика дава на организма много повече от статините.

При сравнение с групата, наблягаща на активните спортни занимания във фитнес салони, се оказва, че заниманията по йога са почти толкова ефективни за здравето на сърдечно-съдовата система, колкото и упражненията на велоергометър, пътечка или интензивната аеробика.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *