Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сприятелете се с фармацевта ако имате диабет

Той може да ви помогне да разберете рецептата, да ви даде съвет и дори да ви предпази от опасни комбинации на медикаменти.

 изследвания, диабет, лекарства за диабет, диабет  тип 2, нива на кръвната захар

Пазарувайте само от една аптека.

Фактът, че държите целия си картон с предписани лекарства на едно място, намалява опасността да вземете медика­менти дубликати (под различни наименования за отделните производители) или да съчетаете опасни комбинации от лекарства. Ще се чувствате по-спокой­ни да задавате въпроси и споделяте притеснения, ако сте в приятелски отноше­ние с „вашия“ аптекар.

 

Проверете лекарствата по рецептата, докато сте още в аптеката.

Прочетете етикетите и прегледайте таблетките или сиропите при самата им покуп­ка, а не едва вкъщи, за да се уверите, че това е правилният продукт и нужната дозировка е отбелязана точно. Ако вземате лекарство, което сте ползвали и преди и ви се струва различно, попитайте защо.

 

Помолете фармацевта за консул­тация, за да прегледате заедно изпи­саните ви лекарства и да обсъдите въпросите, които ви вълнуват. Зане­сете всичките си медикаменти и вся­какви витамини, билкови добавки и други продукти без рецепта, които приемате редовно. Възможно е да взе­мате две лекарства с едно и също дей­ствие или такива, които не бива да се смесват – например таблетки, които понижават кръвното налягане и дру­ги, които го повишават. Не забравяй­те да приберете рецептите и ги пазете.

 

Водете си бележки.

Записвайте от­говорите на въпросите си или важни факти за новите медикаменти, които употребявате – ще са ви от полза, ако сте забравили .

 

Ходете със списък в аптеката, когато имате диабет

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *