Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ходете със списък в аптеката, когато имате диабет

СЪВЕТВАМЕ ВИ: направете допълнителна консултация с фармацевта си, когато сменя­те, добавяте или спирате определени медикаменти.

apteka diabet

Намалете разходите за лекарства. Попитайте фармацевта дали има начин да намалите сметката си в аптеката чрез поръчка на доза за два месеца вместо за един (ще ви трябва точната рецепта от лекаря ви, за да го направите) или ка­то вземете по-стар или традиционен вариант на един или повече от предписа­ните ви медикаменти, след като сте получили одобрение от лекаря си.

Абсолютно никога не си спестявайте предписаните ви лекарства с ми­сълта, че не можете да си ги позволите. Някои производители на медикаменти предлагат безплатно продукта си на тези, които не могат да си го позволят. По­молете лекаря или фармацевта да се свърже с компанията, за да провери дали има подобна програма и как можете да се запишете.

Уведомявайте за алергии или реакции срещу лекарства. Отбележете в медицинския си картон алергичните реакции или страничните ефекти вслед­ствие минала употреба на медикаменти. Бъдете обстоятелствени – опишете какво точно се е случило – появил се е обрив, прилошало ви е и т. н.

Попитайте за дни, посветени на изследвания за диабет или други заболявания. Персоналът в аптеките вероятно ще има информация за по­добни мероприятия. На тях можете да измерите кръвното си налягане, холестерола и да проверите нивата си на А1с, както и в редки случаи да се ваксини­рате срещу грип – всичко това срещу приемлива такса.

Носете списък с всички приемани от вас лекарства и добавки

Ще ви е от полза при посещения при лекаря, в аптеката, при диетолога или друг специалист. Може също така да помогне при спешен случай. Включете добавките и препаратите без рецепта които обикновено приемате.

Срещу наименованието на медикамента или добавката отбележете датата на рецептата (ако има такава), защо вземате този продукт (какви са действията му), дозировката и колко пъти дневно ги вземате.

 

 

Ето кои органи страдат при диабет

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *